664 993 061 biuro@infrut.pl

Niezależna ocena jakościowa świeżych owoców i warzyw

  • Klasyfikacja klas jakości owoców i warzyw zgodnie z rozporządzeniem wykonawczym Komisji (UE) nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw
  • Ogólna ocena jakościowa w odniesieniu do sektora świeżych owoców i warzyw na podstawie specyfikacji jakościowych oraz przyjętej metodologii w zakładzie
  • Raport z wykonanej oceny jakościowej potwierdzony przez Rzeczoznawcę wpisanego do rejestru IJHARS

 Przedwysyłkowa kontrola towaru

  • Kontrola partii (data przyjęcia, weryfikacja dokumentacji, warunki składowania)
  • Weryfikacja zgodności towaru ze specyfikacją
  • Kontrola warunków transportu
  • Raport z kontroli przedwysyłkowej

    Podnoszenie standardów jakościowych

    • Audyt Jakościowy
    • Tworzenie tablic poziomu wad jakościowych (manual)
    • Opracowanie specyfikacji jakościowych 
    • Weryfikacja aktualnych specyfikacji
    • Opracowywanie procedur i procesów (przyjęcia magazynowe, reklamacje, zwroty jakościowe)
    • Wsparcie w tworzeniu systemu kontroli jakości

    Szkolenia

    • Przyjęcie jakościowe towaru zgodnie z rozporządzeniem wykonawczym Komisji (UE) nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r.
    • Przyjęcie towaru na podstawie metodologii oraz specyfikacji jakościowych.
    • Poprawne korzystanie z przyrządów kontrolno-pomiarowych
    • Klasyfikacja wad jakościowych
    • Szkolenia stanowiskowe (Kontroler Jakości, Koordynator Kontroli Jakości, Kierownik Kontroli Jakości)
    • Walidacje jakościowe

      664 993 061

      Ruda Śląska