Niezależna ocena jakościowa świeżych owoców i warzyw
- Klasyfikacja klas jakości owoców i warzyw zgodnie z rozporządzeniem wykonawczym Komisji (UE) nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw
- Ogólna ocena jakościowa w odniesieniu do sektora świeżych owoców i warzyw na podstawie specyfikacji jakościowych oraz przyjętej metodologii w zakładzie
- Raport z wykonanej oceny jakościowej potwierdzony przez Rzeczoznawcę wpisanego do rejestru IJHARS
Przedwysyłkowa kontrola towaru
- Kontrola partii (data przyjęcia, weryfikacja dokumentacji, warunki składowania)
- Weryfikacja zgodności towaru ze specyfikacją
- Kontrola warunków transportu
- Raport z kontroli przedwysyłkowej
Podnoszenie standardów jakościowych
- Audyt Jakościowy
- Tworzenie tablic poziomu wad jakościowych (manual)
- Opracowanie specyfikacji jakościowych
- Weryfikacja aktualnych specyfikacji
- Opracowywanie procedur i procesów (przyjęcia magazynowe, reklamacje, zwroty jakościowe)
- Wsparcie w tworzeniu systemu kontroli jakości
Szkolenia
- Przyjęcie jakościowe towaru zgodnie z rozporządzeniem wykonawczym Komisji (UE) nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r.
- Przyjęcie towaru na podstawie metodologii oraz specyfikacji jakościowych.
- Poprawne korzystanie z przyrządów kontrolno-pomiarowych
- Klasyfikacja wad jakościowych
- Szkolenia stanowiskowe (Kontroler Jakości, Koordynator Kontroli Jakości, Kierownik Kontroli Jakości)
- Walidacje jakościowe